ISP (İnternet Hizmeti Sağlayıcısı) Bağlantı Türünü Seçme

Seçtiğiniz ISP'nin (İnternet hizmeti sağlayıcısı) sunulan ağ hizmeti üzerinde belirgin bir etkisi olabilir. Telefon şirketine bağlanan bazı özel tedarikçiler izin verilenden daha fazla bağlantı satıp müşterilere sunulan genel hizmet hızını yavaşlatır.
İnternet bağlantısı için dikkate alınması gereken üç ana nokta vardır:
Hız
Güvenilirlik
Kullanılabilirlik
POTSEski tip telefon sistemi (POTS) bağlantısı son derece yavaştır, ancak telefon bulunan her yerde kullanılabilir. Modem, veri iletip almak için telefon hattını kullanır.
ISDNTümleşik Hizmetler Sayısal Ağı (ISDN), çevirmeli bağlantıya göre daha hızlı bağlantı süreleri ve daha yüksek hızlar sunar ve birden çok cihazın tek bir telefon hattını paylaşmasına olanak verir. ISDN, POTS (Eski Tip Telefon Hizmeti) hatlarını kullandığı için oldukça güvenilirdir. Telefon şirketinin sayısal sinyalleşmeyi desteklediği çoğu yerde ISDN kullanılabilir.
DSLSayısal Abone Hattı (DSL), tıpkı ISDN gibi birden çok cihazın tek bir telefon hattını paylaşmasına olanak verir. DSL hızları genellikle ISDN'den daha yüksektir. DSL, yüksek bant genişliği gerektiren uygulamaların kullanılmasına ve birden çok kullanıcının aynı İnternet bağlantısını paylaşmasına olanak verir. Çoğu zaman evinizde veya işletmenizde bulunan bakır kablolar DSL iletişimi için gerekli olan sinyalleri taşıyabilir.
DSL teknolojisine yönelik sınırlamalar vardır. DSl hizmeti her yerde kullanılamaz ve kurulum noktası telefon sağlayıcısının merkezi ofisine (CO) yakınlaştıkça DSL daha iyi ve daha hızlı çalışır. Ayrıca DSL'in, İnternet üzerinden veri alırken sunduğu hız gönderirken sağladığı hızdan daha yüksektir. Bazı durumlarda telefon sinyallerini taşımak üzere kullanılan hatlar teknik olarak DSL sinyallerini taşıyabilecek nitelikte olmaz.
Kablo BağlantısıKablolu İnternet bağlantısı telefon hatlarını kullanmaz. Kablo bağlantısı, öncelikle kablolu televizyon sinyallerinin taşınması için tasarlanmış olan eşeksenli kablo hatlarını kullanır. DSL gibi kablo bağlantısı da yüksek hızlı ve "her zaman işler durumda" olan bir bağlantı türü sunar. Bunun anlamı, bağlantı kullanılmadığında bile İnternet bağlantısının mevcut olması demektir. Çoğu kablolu bağlantı şirketleri telefon hizmeti de sunar.
Kablolu televizyon birçok eve ulaşabildiğinden DSL hizmeti alamayan kişiler için iyi bir alternatiftir. Teorik olarak kablo bağlantısının bant genişliği DSL'den daha yüksektir, ancak bu bağlantı türü, kablolu bağlantı sağlayıcısının sınırlamalarından etkilenebilir. Kablolu televizyonu olan birçok ev, yüksek hızlı İnternet seçeneğine sahip olur.
Uydu BağlantısıKırsal kesimde yaşayan insanlar için geniş bant uydu İnternet bağlantıları, her zaman işler durumda olan yüksek hızlı bir bağlantı sağlar. Uyduya sinyal iletmek ve uydudan sinyal almak için bir uydu çanağı kullanılır, daha sonra uydu da bu sinyalleri bir hizmet sağlayıcısına aktarır.
Uydu bağlantısının kurulumu ve aylık hizmet ücretleri, DSL ve kablolu bağlantı abonelerinin ödediği ücretlerden çok daha yüksektir. Şiddetli rüzgarlar, bağlantıyı yavaşlatarak veya tamamen keserek kullanıcı ile uydu veya uydu ile sağlayıcı arasındaki bağlantı kalitesini düşürebilir. Bu gibi çoğu durumda hizmet sağlayıcısı destek amacıyla çevirmeli bağlantı sağlar.
Kablosuz BağlantıBirçok kablosuz İnternet hizmeti türü vardır. Cep telefonu hizmeti sunan şirketler İnternet hizmeti de sunabilir. Bilgisayarı İnternet'e bağlamak için PCMCIA (Uluslararası Kişisel Bilgisayar Bellek Kartı Kurumu) ve PCI (Çevresel Bileşen Arabağlantısı) kartları kullanılır. Bu hizmet her yerde kullanılamaz.
Hizmet sağlayıcıları, sınırlı alanlarda bulunan mikrodalga teknolojisini kullanarak kablosuz İnternet hizmeti sunabilir. Sinyaller doğrudan binanın veya apartmanın çatısındaki antene iletilir.
ISP seçmeden önce ISP'lerin sunduğu bağlantı tiplerini araştırın. Bölgenizde kullanılabilen hizmetleri kontrol edin. Hizmet sözleşmesi imzalamadan önce bağlantıların hızlarını, güvenilirliğini ve maliyetlerini karşılaştırın.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net