Ağ (Network) Antivirüsleri

Ağ (Network) Antivirüsleri

Sunucu (server) işletim sistemlerinde çalışır. Birçok bilgisayarın bağlı bulunduğu ağ ortamlarında güvenliği sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Örneğin; 1 sunucu (server) + 15 istemci (client) bilgisayarın bulunduğu bir kurumda tüm bilgisayarların tek tek korunmasının yanında tüm ağın korunması, gelen e-postaların taranması ve sunucudaki dosyaların güvenliğinin sağlanması gibi önemli işleri gerçekleştirir.


Ağ Antivirüslerinin Bileşenleri

Ağ sisteminin belli kademelerinde güvenliği sağlamak üzere hazırlanmış çeşitli bileşenler bulunmaktadır. Şimdi bu bileşenleri inceleyelim:

İş İstasyonları İçin ( For Workstation )

İstemci bilgisayarlara kurulur (işletim sistemi çeşidi önemli değildir.). Sunucu bilgisayara kurulan bir yönetimsel araç (administrative tool) ile uzaktan yönetilebilir, güncelleştirilebilir ve virüs saldırıları ile ilgili raporlar tutulabilir. Ağda gelen giden dosya taraması yapabilir. Çeşitli veri iletim protokolleri üzerinden e-posta taraması yapabilir.

Dosya Sunucuları İçin (For File Servers)

Server işletim sistemlerine kurulur. Dosya sunucularının (file server) güvenliğini sağlar. Erişimde (on-access) korumanın yanı sıra kendisine bağlı istemcilerden birinde virüs tespit ettiğinde onu izole ederek ağa bağlanmasını engelleyebilir. Bu sayede ağa bağlı diğer istemci ve sunucu bilgisayarların virüslü bilgisayardan etkilenmelerini önler.


E-Posta Sunucuları İçin (For Mail Servers (linux) veya Exchange Servers (windows))

Üzerinde e-posta sunucusu bulunan sunucu bilgisayarlara kurulur. Gelen e-postaların spam (aldatıcı) olup olmadığını gözden geçirir. Kullanıcının isteğine göre filtreleme özelliğine sahiptir. Posta adreslerine göre filtreleme yapabileceği gibi IP adreslerine göre de yapabilir. Erişimde taramanın yanı sıra serverde yedeklenen e-postaları da tarayabilir

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net