Ağ Kartlarını Seçme

Ağdaki her cihaz için ağ arayüzü gerekir. Birçok ağ arayüzü tipi vardır:
Masaüstü bilgisayarlara yönelik çoğu ağ arayüzü, ya anakartla tümleşiktir ya da genişleme yuvasına yerleştirilen bir genişleme kartıdır.
Çoğu dizüstü bilgisayar ağ arayüzleri ya anakartla tümleşiktir ya da bir PC Kartına veya ExpressBus genişleme yuvasına yerleştirilir.
USB (Evrensel Seri Veriyolu) ağ bağdaştırıcıları, boştaki herhangi bir USB bağlantı noktasına takılır ve hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlarla birlikte kullanılabilir.
NIC (Ağ Arayüzü Kartı) satın almadan önce kartın sunduğu hızı, biçim katsayısını ve özellikleri araştırmalısınız. Bilgisayara bağlanacak dağıtıcının veya anahtarın hızını ve özelliklerini kontrol edin.
Ethernet NIC'leri geçmişle bağdaşır niteliktedir:
10/100 Mbps'lik bir NIC'niz ve yalnızca 10 Mbps'de çalışan bir dağıtıcınız varsa NIC, 10 Mbps'de çalışır.
10/100/1000 Mbps'lik bir NIC'niz ve yalnızca 100 Mbps'de çalışan bir anahtarınız varsa NIC, 100 Mbps'de çalışır.
Ancak gigabit'lik anahtarınız varsa, hızların uyumlu olmasını sağlamak için büyük olasılıkla bir gigabit NIC satın almanız gerekebilir. Gelecekte ağınızı Gigabit Ethernet'e yükseltme planlarınız varsa, bu hızı destekleyebilen NIC'ler satın aldığınızdan emin olun. Fiyatlar çok fazla değişiklik gösterebilir, bu nedenle müşterinizin ihtiyaçlarına uyan NIC'ler seçin.
Kablosuz NIC'ler birçok farklı özelliğe ve biçime sahiptir. Aşağıdaki örneklerde tanımlandığı gibi, kablosuz NIC'leri mevcut kablosuz ağın türüne dayanarak seçmelisiniz:
802.11g ağlarda 802.11b NIC'ler kullanılabilir.
802.11n ağlarda 802.11b ve 802.11g NIC'ler kullanılabilir.
802.11a, yalnızca 802.11a'yı destekleyen bir ağda kullanılabilir.
Müşterilerinizin ihtiyaçlarına uyan kablosuz bağlantı kartlarını seçin. Uyumluluğu ve kullanılabilirliği sağlamak için hangi kablosuz ekipmanın kullanıldığını ve ağda neyin kullanılacağını bilmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net