Topoloji Belirleme

Ağ topolojisini düzgün biçimde belirleyebilmek için müşteri ihtiyaçlarının kavranması ve yeni ağın genel düzeninin belirlenmesi gerekir. Müşteriyle görüşülmesi gereken önemli konular şunlardır:
Kablolu ve kablosuz bağlantı türleri
Genişleyebilirlik
Kullanıcıların sayısı ve konumu
Kullanıcı sayısı ve gelecekteki tahmini büyüme miktarı, ağın başlangıçta kullanılacak fiziksel ve mantıksal topolojisini belirler. Müşterinizin ihtiyaçlarını kaydetmek için bir denetim listesi oluşturmalısınız.
Projenin ilk aşamalarında yerinde inceleme adı verilen bir inceleme yapılmalıdır. Yerinde inceleme, veri akışı ve protokol niteliğindeki temel bir mantıksal topolojinin belirlenmesine yardımcı olan fiziksel bina incelemesidir. Kullanıcı sayısı ve gelecekteki tahmini büyüme miktarı, ağın başlangıçta kullanılacak fiziksel ve mantıksal topolojisini belirler. Aşağıdaki etmenleri dikkate almalısınız:
Kullanıcılara ait uç istasyon bilgisayarlarının nerede olacağı.
Anahtar ve yönlendirici gibi ağ cihazlarının nerede bulunacağı.
Sunucuların nerede bulunacağı. Sunucular, ağ cihazlarıyla aynı odada veya başka bir konumda olabilir. Bu karar, genellikle boş alan, güç, güvenlik ve havalandırma konularına da bağlıdır.
Ekipman ve kabloların fiziksel düzenini belirlemek için yerleştirme planından veya ayrıntılı bir taslaktan yararlanılabilir. Şekil 1'de ağ topolojileri arasında yapılan bir karşılaştırma gösterilmektedir. Yerleştirme planı veya ayrıntılı bir taslak mevcut değilse, sunucu odası, yazıcılar, uç istasyonlar ve kablo yolunun konumları da dahil ağ cihazlarının nerede bulunacağını gösteren bir çizim yapmalısınız. Bu çizim, düzene ilişkin son kararları verirken yaptığınız görüşmelerde size yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net