Fiber Optik Güvenliğini

Fiber optikler iletişim için faydalıdır, ancak bazı tehlikeler barındırır:
Tehlikeli kimyasallar
Göremeyeceğiniz ve gözlerinizi yakabilecek ışık
Cam kırıkları oluşturan keskin kenarlı aletler
Fiber optik kablolarla çalışılırken belirli tipte aletler ve kimyasallar kullanılır. Bu malzemeler güvenli bir şekilde kullanılmalıdır.
Kimyasallar Fiber optiklerle birlikte kullanılan çözücüler ve yapışkanlar tehlikelidir. Bunları kullanırken son derece dikkatli olmanız gerekir. Talimatları okuyun ve dikkatle izleyin. Ayrıca, acil durumdaki bir kişiye ne yapılacağını bilebilmek için kimyasallarla birlikte verilen MSDS'yi (Malzeme Güvenliği Veri Sayfaları) okuyun.
Aletler Herhangi bir aletle çalışırken her zaman güvenliğe öncelik verilmelidir. Güvenlikten konusunda verilen herhangi bir taviz, ciddi yaralanmalarla veya ölümle sonuçlanabilir. Fiber optiklerle çalışırken kullanılan aletlerin camı çizmek üzere kullanılan sivri kesme yüzeyleri vardır. Diğer aletler, bağlayıcıları kablolara bağlamak için yüksek basınçla kabloları deler. Bu aletler dağılıp havaya fırlayabilen cam kırıkları oluşturabilir. Bu parçaların teninize, ağzınıza veya gözlerinize girmesini engelleyin.
Zararlı IşıkGözlerinizi, fiber optik tellerde bulunabilecek zararlı ışıklardan koruyun. Bu ışıklar, insanların göremediği bir renge sahiptir. Siz daha hissedemeden gözlerinize zarar verebilir. Fiber optik kabloyu ve bağlayıcıları incelemek için bir büyüteç kullandığınızda, fiberden çıkan ışık gözünüze gelebilir. Fiberle çalışırken, ışık kaynağının bağlantısını kestiğinizden emin olun. Özel detektörler, fiberde enerjinin olup olmadığını size gösterebilir.
Cam KırıklarıFiber optik kablo tellerini kesip parçalara ayırma işlemi, gözlerinize veya teninize girerek aşırı derecede tahrişe neden olabilecek küçük cam veya plastik parçalar oluşturabilir. Şeffaf ve küçük olduğu için fiberlerin teninizde görünmesi oldukça zordur. Fiber optik kablolarla çalışırken koyu renkli bir altlık kullanılmalıdır, böylece küçük cam veya plastik parçalar görülebilir. Altlık, kimyasal sıçramalarına da dayanaklı olmalıdır.
Çalışma alanını temiz ve düzenli tutmalısınız. Fiber optik parçaları asla parmaklarınızla tutmayın. Küçük parçaları bant kullanarak alın ve düzgün biçimde imha edin. Fiber parçalarını saklamak için, kapaklı plastik şişe gibi tek kullanımlık bir kap kullanın. Kabı çöpe atmadan önce kapağını sıkıca kapatın.
DİKKAT: Fiber optik kabloyu kesme, soyma veya kablonun uçlarını birbirine bağlama girişiminde bulunmadan önce bunun için gerekli eğitimi alın. Siz yeterince beceri sahibi oluncaya kadar deneyimli bir teknisyen sizi denetlemelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net