Ağ iletişiminin avantajları

Ağlar çok çeşitli boyutlarda olabilir. İki bilgisayardan oluşan basit ağlardan milyonlarca aygıtı bağlayan ağlara kadar pek çok boyutta ağ olabilir. Küçük ofislere veya evlere ve ev ofislerine yüklenen ağlara SOHO (Küçük ofis/Ev ofisi) ağları denir. SOHO ağları, yazıcı, belge, resim ve müzik gibi kaynakların birkaç yerel bilgisayar arasında paylaşılmasını sağlar.
Şirketlerde, ürünlerin reklamını ve satışını yapmak, sarf malzemesi sipariş etmek ve müşterilerle iletişim kurmak için büyük ağlar kullanılabilir. Ağ üzerinden iletişim kurulması, normal posta veya uzun mesafe telefon görüşmesi gibi geleneksel iletişim şekillerine göre daha etkili ve daha uygun maliyetlidir. Ağlar, e-posta ve anlık mesajlaşma gibi hızlı iletişim yollarına olanak vermenin yanı sıra, bilgilerin ağ sunucularında birleştirilmesini, depolanmasını ve bu bilgilere erişilmesini de sağlar.
Şirket ve SOHO ağları genellikle paylaşılan bir İnternet bağlantısı sağlar. İnternet, tam anlamıyla birbirine bağlı binlerce ağdan oluştuğu için "ağların ağı" olarak değerlendirilir.
Ağ ve İnternet'in diğer kullanım şekilleri aşağıda verilmektedir:Müzik ve video dosyalarını paylaşmaAraştırma ve çevrimiçi öğrenmeArkadaşlarla sohbet etmeTatil planlamaHediye ve sarf malzemeleri satın alma

3 yorum:

Adsız 25 Mayıs 2009 08:21  

saol

Adsız 25 Mayıs 2009 10:40  

Önemli değil.

Adsız 25 Mayıs 2009 10:41  

Siteni reklamı düşük olmasa bunun 3 katı daha paylaşım yaparımda.Destek yok.

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net