Ip sınıfları ve Varsayılan Ağ Sınıfları

IP adresi ve alt ağ maskesi, IP adresinin hangi bölümünün ağ adresini ve hangi bölümünün konak bilgisayar adresini temsil ettiğini belirlemek için birlikte çalışır.

IP adresleri 5 sınıfa ayrılır. A, B ve C Sınıfları ticari adresler olup konak bilgisayarlara atanır. D Sınıfı çoklu yayın kullanımı ve E Sınıfı deneysel kullanım için ayrılmıştır.

C Sınıfı adreslerin ağ bölümünde üç sekizli ve konak bilgisayar bölümünde bir sekizli bulunur. Varsayılan alt ağ maskesi 24 bit'tir (255.255.255.0). C Sınıfı adresler genellikle küçük ağlara atanır.

B Sınıfı adresler, ağ bölümünü temsil eden iki sekizli ve konak bilgisayarları temsil eden iki sekizli içerir. Varsayılan alt ağ maskesi 16 bit'tir (255.255.0.0). Bu adresler genellikle orta büyüklükteki ağlar için kullanılır.

A Sınıfı adresler, ağ bölümünü temsil eden bir sekizli ve konak bilgisayarları temsil eden üç sekizli içerir. Varsayılan alt ağ maskesi 8 bit'tir (255.0.0.0). Bu adresler genellikle büyük kuruluşlara atanır.

Bir adresin sınıfı, birinci sekizlinin değerine göre belirlenir. Eğer IP adresinin birinci sekizlisi 192-223 aralığında bir değere sahipse, bu C Sınıfı adres olarak sınıflandırılır. Örneğin, 200.14.193.67, C Sınıfı bir adrestir.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net