Temel ağ bileşenleri

Kişisel bilgisayarlar, sunucular, ağ iletişim cihazları ve kablolar gibi, ağı oluşturan birçok bileşen vardır. Bu bileşenler dört ana kategoriye ayrılabilir:Konak BilgisayarlarPaylaşılan çevresel aygıtlarAğ iletişim cihazlarıAğ iletişim ortamı
İnsanların en çok alışkın olduğu ağ bileşenleri konak bilgisayarlar ve paylaşılan çevresel aygıtlardır. Konak bilgisayarlar, doğrudan ağ üzerinden iletiler gönderip alan cihazlardır.
Paylaşılan çevresel aygıtlar ise doğrudan ağa bağlı olmayıp konak bilgisayarlara bağlıdır. Bu durumda konak bilgisayar da ağ üzerinde çevresel aygıtların paylaşımından sorumludur. Konak bilgisayarlarda, ağdaki kişilerin bağlı çevresel aygıtları kullanmasını sağlamak üzere yapılandırılmış bilgisayar yazılımı bulunur.
Ağ iletişimi ortamları gibi, ağ cihazları da konak bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılır.
Bazı cihazlar bağlantı şekillerine göre birden çok rol oynayabilir. Örneğin, bir konak bilgisayara (yerel yazıcı) doğrudan bağlı bir yazıcı çevresel aygıttır. Doğrudan bir ağ cihazına bağlanarak doğrudan ağ iletişimine katılan bir yazıcı, konak bilgisayardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net