İnternet Bulutundaki Cihazlar

Yönlendiriciler yalnızca İnternet bulutunda veya yalnızca ISP'de bulunan cihazlar değildir. ISP'nin İnternet'e girmenin yanı sıra bilgileri kabul edip son kullanıcıya teslim edebilmesi de gerekir.

Son kullanıcılara bağlantı sağlayan cihazlar, son kullanıcının ISP'ye bağlanmak için kullandığı teknolojiye uygun olmalıdır. Örneğin, son kullanıcı bağlanmak için DSL teknolojisini kullanıyorsa, ISP'nin bu bağlantıları kabul etmek için DSL Erişim Çoklayıcı (DSLAM) aygıtına sahip olması gerekir. Kablo modemlerinin bağlanması için ISP'nin Kablo Modemi Sonlandırma Sistemine (CMTS) sahip olması gerekir. Bazı ISP'ler modemler üzerinden analog çağrıları kabul eder ve bu kullanıcıları desteklemek için modem yuvalarına sahiptir. Kablosuz erişim sağlayan ISP'lerin kablosuz köprüleme ekipmanı vardır.

Ayrıca ISP'nin diğer ISP'lere bağlanıp veri aktarabilmesi de gerekir. Bunu gerçekleştirmek için çok çeşitli teknolojiler kullanılmaktadır ve bu teknolojilerin her birinin çalışması için özel ekipman ve yapılandırmalar gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net