Statik ve Dinamik Adres Ataması 2

Dinamik

Yerel ağlarda, kullanıcı sayısının sık sık değiştiği görülür. Dizüstü bilgisayarları olan yeni kullanıcılar gelir ve bağlantıya ihtiyaç duyarlar. Diğerlerinin ise bağlanması gereken yeni iş istasyonları vardır. Ağ yöneticisinin her iş istasyonuna IP adresi ataması yerine IP adreslerinin otomatik olarak atanması daha kolaydır. Bu, Dinamik Konak Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP) olarak bilinen bir protokol kullanılarak yapılır.

DHCP, IP adresi, alt ağ maskesi, varsayılan ağ geçidi ve diğer yapılandırma bilgileri gibi adresleme bilgilerini otomatik atama mekanizması sağlar.

Ağ destek personelinin iş yükünü hafifletip giriş hatalarını ortadan kaldırdığı için, büyük ağlarda konak bilgisayarlara IP adresi atama konusunda tercih edilen yöntem genellikle DHCP'dir.

DHCP'nin başka bir avantajı da, adresin bir konak bilgisayara kalıcı olarak atanmayıp yalnızca belirli bir süre kiralanmasıdır. Konak bilgisayarın gücü kesilirse veya ağdan çıkarılırsa, adres yeniden kullanım için havuza geri döner. Bu da özellikle ağa girip çıkan mobil kullanıcılara yardımcı olur.

2 yorum:

A.Burak Bal 26 Nisan 2009 03:26  

Sana başka türlü ulaşamayacaktım galiba, o yüzden buraya yazıyorum. Bloxoo da gönderdiğin mesajı yeni gördüm. Karbonizma olarak desteğe açığım haberin olsun.

Adsız 26 Nisan 2009 23:18  

Sağolasın.

Yorum Gönder

İzleyiciler

Toplist

Türkçe içerikli siteler rehberi
Zirve100 Site ekle
Link Değişimi http://www.huseyinzengin.net

Dost Siteler

Kpss Hazırlık http://www.huseyinzengin.net